FAQ

FTH är grundat och baserat i Stockholm, Sverige. Våra hårvårdsprodukter är framtagna och tillverkade i Sverige.

Vi är bland de första black-owned hårvårdsmärke i Sverige som tillverkar hårvårdsprodukter speciellt framtagna till personer med texturerat hår. Vi erbjuder inte bara hårvård utan även kunskap, uppmuntran och teknik! Kunskap är allt och vi anser att alla ska ha rätt till att veta hur en vårdar sitt texturerade hår. Tillsammans med kunniga kemister har vi utvecklat en effektiv hårvårdsserie bestående av tre produkter som rengör, återfuktar och stylar texturerat hår. De vattenlösliga, vattenbaserade och vattenbindande produkterna har en mild och parfymfri formula med ett ph-värde som matchar hårets och hudens egna. Att balansera ph värdet i våra produkter hjälper till med en hälsosam miljö för friskt texturerat hår och hårbotten. 

 

På fortexturedhair.com och exklusivt på Roc Brows Studios i Stockholm, Sverige.

Vi skickar inom Sverige och nu även till Norge! Med målet att inom kort till Danmark och Finland.

Vi strävar efter att samarbeta med en specifikt utvald grupp av auktoriserade salonger som specialiserar sig på texturerat hår och som utbildar sina kunder att lära sig om deras naturliga textur, med våra FTH-hårprodukter. Om du är en auktoriserad texturerad frisör och du är intresserad av att sälja vårat varumärke, vänligen maila oss på info@fortexturedhair.com med din webbadress, butiksinformation, så kontaktar vi dig inom kort!

Våra produkter är framställda med naturligt och växtbaserat ursprung men vi använder också några säkra syntetiska ingredienser. Vi strävar efter att använda den högsta mängden naturligt framställda ingredienser i varje produkt utan att offra produktens prestanda. Det finns dock några icke-naturliga ingredienser som vi använder i våra produkter för att säkerställa hållbarhet, produkteffektivitet och produkt stabilitet.

Ja!

Alla våra hårvårdsprodukter är 100 % veganska och cruelty free!

Våra produkter är ph-balanserade med ett pH på 4,5-5,2 som håret och hudens egna för att bibehålla den naturliga bakteriefloran och undvika slitage och uttorkning.

Nej!

Varje oöppnad for textured hair produkt har en hållbarhetstid på 36 månader. Våra produkter behåller sin maximala fräschör inom 6 månader från öppnandet.

For textured hair är för alla personer med texturerat hår. Oavsett om du har lös, medium eller tight textur så kan du använda våra produkter! Vi fokuserar på att ge ditt texturerade hår en rutin som är lämpligt för alla. Skillnaden ligger i ditt önskade styling resultat och i mängden produkt ditt hår behöver. Det avgörs av ditt hårs densitet, alltså mängden hårstrån som du har på din skalp.

Önskat styling resultat; mycket definition med hållbarhet
Har du då till exempel - hög densitet (många hårstrån), långt hår, fylliga strån så kommer du troligen att använda mer mängd produkt under din tvättrutin för att uppnå önskar styling resultat.
Önskat styling resultat; definition med mycket volym
Har du då till exempel - låg densitet (mindre mängd hårstrån), kort hår, fina hårstrån så kommer du troligen att använda mindre mängd produkt under din tvättrutin för att uppnå ditt önskade styling resultat.

Ja, vi har skapat en snäll och högkvalitativ formula för alla personer från 3 år och uppåt med texturerat hår. Alla våra produkter är milda och helt parfymfria. Formulan är utvecklad utan starka kemikalier enligt EU kosmetiska regelverk. Fria från eteriska oljor, fri från citronsyra samt fri från irriterande parabener, starka sulfater, syntetiska silikoner, ftalater, dea eller syntetiska färgämnen.

59 kronor inom Sverige.

Normalt är leveranstiden mellan 2-5 arbetsdagar.

När ditt paket skickas från vårt lager får du en leveransbekräftelse med kollinummer och spårningslänk via mail. Tips! Ibland kan mail från oss hamna i skräpkorgen eller under kampanjfliken. Ett tips för att undvika detta är att lägga in vår mailadress info@fortexturedhair.com i din kontaktlistan så missar du inga viktiga mail! Du kan även spåra ditt paket på DHL's hemsida när paketet har skickats från oss.

En spårningslänk skickas alltid ut till den mailadress du angett i samband med din order. Har du inte tagit emot detta kan den hamnat i din skräpkorg. Tips! Ibland kan mail från oss hamna i skräpkorgen eller under kampanjfliken. Ett tips för att undvika detta är att lägga in vår mailadress info@fortexturedhair.com i din kontaktlistan så missar du inga viktiga mail! Om du har ytterligare frågor om din leverans är du alltid välkommen att kontakta oss på info@fortexturedhair.com
Om du fortfarande inte fått hem din beställning efter 5 arbetsdagar från det att du la din beställning får du gärna kontakta oss direkt så att vi kan hjälpa dig lokalisera ditt paket!

Om din order gått i retur av misstag, kontakta oss på info@fortexturedhair.com så ser vi till att skicka den till dig igen mot en kostnad.
När en order går i retur behöver FTH stå för alla omkostnader, frakten både tillbaka till oss samt hantering på vårt lager och kostanden för att skicka ut den till dig som kund igen. Ni kommer därför att bli debiterade för kostnaderna ifall er order gått i retur, men att ni vill ha den utskickad på nytt.

Kostnad för retur inom Sverige: 150kr
Kostnad för retur till Norge: 350kr

Just nu skickar vi endast inom Sverige och till Norge. Utöver det, tyvärr inte för närvarande.

Detta hoppas vi självklart inte ska hända. Efter att du mottagit varorna rekommenderar vi att du så snart som möjligt undersöker om leveransen motsvarar din beställning. Om produkten har fel eller brister kan du beroende på omständigheterna kräva att felet åtgärdas. Om olyckan skulle vara framme så kontaktar ni oss direkt via mail med en förklaring och bifogar en tydlig bild på skadan till info@fortexturedhair.com. Det måste ske inom rimlig tid efter att du upptäckt felet eller bristen.

Den svenska lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler ger dig rätt att ångra ditt köp. Ångerrätten gäller för varor och enskilda tjänster. Ångerrätten förutsätter senast inom 14 dagar efter att du har tagit emot leveransen meddelar oss att du vill använda ångerrätten, i första hand genom att skicka ett mail info@fortexturedhair.com med ordernumret som referens. När du har fått ett godkännande från oss tillsammans med bifogade instruktioner kan du returnera produkterna. Bruten förpackning kan inte returneras. Produkterna måste innehålla samma mängd och samma skick som när du mottog den! Köparen står för fraktkostnaden. Återbetalningen sker senast 14 dagar från den dag då vi tog emot köparens mail.